Västerbottengratinerade havskräftor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Blandsallat

1.0 

förp.

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Västerbottengratinerade havskräftor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 259 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 28%

Blandsallat 1.0 förp. 1%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tina kräftorna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.
  4. Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.
  5. Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.
  6. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem