
Västerbottengratinerade havskräftor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 28%
Blandsallat 1.0 förp. 1%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de är frysta.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Riv västerbottenost.
- Lägg smör, lök, vitlök och persilja i en bunke. Pressa ner citron. Blanda väl.
- Dela kräftorna på längden. Lägg dem i en ugnsfast form med skalsidan nedåt. Fördela över smörblandningen. Strö över osten.
- Gratinera i ugnen cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
En lätt måltid med bröd och sallad. Den går också bra att servera som förrätt.