
Äppelsmulpaj med hasselnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4799 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 19%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pajdeg osötad Äts ej
Om smulpaj > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Grovhacka hasselnötter. Lägg smör, socker, vetemjöl, havregryn och hasselnötter i en bunke. Finfördela med fingrarna eller gaffel.
- Kärna ur och klyfta äpplen. Sprid ut i ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
- Servera varm med glass eller vaniljsås.