
Nepalesisk Dal Baath
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka ris i dubbla mängden vatten enligt anvisning på förpackning (cirka 20 minuter).
- Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja på medelvärme några minuter tills löken är mjuk och glansigt (ej bränd).
- Rör ner linser och häll på vatten så att det täcker linserna med 1 cm. Koka cirka 10 minuter tills linserna är mjuka. Salta och peppra.
- Fräsa chilipulver, ingefära, koriander och kummin i lite olja i ett par minuter. Tillsätt grönsaker och/eller potatis och stek under omrörning tills de fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Dal Baath är en av Nepals nationalrätter, som bland annat äts av sherpas i Himalayaregionen.