Nepalesisk Dal Baath
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönsaker

400.0 

gram

Matolja (rapsolja)

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nepalesisk Dal Baath

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 492

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 238 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grönsaker 400.0 gram 3%

Matolja (rapsolja) 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Primus

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris i dubbla mängden vatten enligt anvisning på förpackning (cirka 20 minuter).
  2. Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja på medelvärme några minuter tills löken är mjuk och glansigt (ej bränd).
  3. Rör ner linser och häll på vatten så att det täcker linserna med 1 cm. Koka cirka 10 minuter tills linserna är mjuka. Salta och peppra.
  4. Fräsa chilipulver, ingefära, koriander och kummin i lite olja i ett par minuter. Tillsätt grönsaker och/eller potatis och stek under omrörning tills de fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Dal Baath är en av Nepals nationalrätter, som bland annat äts av sherpas i Himalayaregionen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem