
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 707

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2828 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och slanta morot. Bryt blomkål i buketter. Hacka koriander.
- Fräs lök, vitlök, curry och gurkmeja på medelvärme utan att bränna. Tillsätt morot och blomkål och rör om.
- Tillsätt tomat, kokosmjölk och yoghurt. Låt puttra på svag värme cirka 15 minuter.
- Vänd ner spenat. Salta och peppra. Strö över koriander.
Kockens kommentar
Servera med yoghurt vid sidan om till de som tycker att det är starkt.