Cassataglass, kallfryst italiensk klassiker
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 372
            Kcal / portion: 264
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 3170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 29%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillaga i glassmaskin > Äts ej
Så tilllagas glass > Äts ej
Om glass > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Fyllning: Hacka mandel. Lägg cocktailbär, kakfyllning och mandel i likör i 1 timme. 
 - Kräm: Vispa grädde till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt och vitt. Vänd ner grädden i äggsmeten.
 - I glassmaskin: Starta maskin och låt den bli kall. Häll smeten i glassbehållaren och låt arbeta till seg kräm. Tillsätt lagen med frukt och mandel mot slutet av beredningen.
 - Servera: Glassen kan serveras direkt men smälter fort på tallriken. För fastare glass ställs glassbunken i frysen ½-1 timme.
 - Förvaring: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna måste tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).
 
Utan glassmaskin:
- Blanda likörfyllningen med äggkrämen innan grädden vänds ner.
 - Klä en brödform eller skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3 timmar och rör om ofta i smeten under infrysningens första timmar tills seg.
 - Servera: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).
 
Kockens kommentar
För alkoholfri variant kan apelsinlikören bytas ut mot koncentrerad apelsinjuice. Även finhackad mörk choklad och russin är vanligt och passande gott som fyllning i glassen.
Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)