Cassataglass, kallfryst italiensk klassiker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 12

Tillaga i glassmaskin >

 

 

Så tilllagas glass >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cassataglass, kallfryst italiensk klassiker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 29%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 71 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tillaga i glassmaskin > Äts ej

Så tilllagas glass > Äts ej

Om glass > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 4 tim )

  1. Fyllning: Hacka mandel. Lägg cocktailbär, kakfyllning och mandel i likör i 1 timme. 
  2. Kräm: Vispa grädde till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt och vitt. Vänd ner grädden i äggsmeten.
  3. I glassmaskin: Starta maskin och låt den bli kall. Häll smeten i glassbehållaren och låt arbeta till seg kräm. Tillsätt lagen med frukt och mandel mot slutet av beredningen.
  4. Servera: Glassen kan serveras direkt men smälter fort på tallriken. För fastare glass ställs glassbunken i frysen ½-1 timme.
  5. Förvaring: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna måste tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).

Utan glassmaskin:

  1. Blanda likörfyllningen med äggkrämen innan grädden vänds ner.
  2. Klä en brödform eller skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3 timmar och rör om ofta i smeten under infrysningens första timmar tills seg.
  3. Servera: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).

Kockens kommentar

För alkoholfri variant kan apelsinlikören bytas ut mot koncentrerad apelsinjuice. Även finhackad mörk choklad och russin är vanligt och passande gott som fyllning i glassen.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Kallfryst vaniljglass i glassmaskin

Sjuden vaniljglass i glassmaskin

Vaniljglass utan glassmaskin

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem