
Het kasslergryta med äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Ris 3.0 dl 27%
Matolja till stekning 2.0 msk 7%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Tärna kassler fint. Kärna ur och tärna paprika och äpple fint.
- Bryn kassler, paprika och äpplen i omgångar på hög värme i en stekpanna. Häll över en kastrull.
- Tillsätt curry och tomatpuré. Pressa i vitlök. Tillsätt crème fraiche och grädde. Låt grytan koka på svag värme några minuter.
Kockens kommentar
Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv