Frittata med pasta och pancetta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frittata med pasta och pancetta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 814

GBR (GI) / port: 20

Recept: 3257 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 456 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Skär pancetta i 2x1 cm stora bitar. Skär zucchini i ½ cm tjocka halvmånar. Vispa ägg med svartpeppar.
  3. Stek pancettan i olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
  4. Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan.
  5. Omelett: Knäck ägg i skål och vispa samman. Salta lätt. Häll smeten i pannan.
  6. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan. Stek även den sidan gyllenbrun.
  7. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.

Kockens kommentar

Christian Campogiani: En frittata är en italiensk omelett och den här pastarätten är ett perfekt sätt att använda överbliven pasta. Det här är även en rätt som passar utmärkt att servera på buffébordet. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem