Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 283
            Kcal / portion: 1129
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 4518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter.
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Förgrädda: Grädda pajskal cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
 - Fyllning: Skala och skiva lök. Fräs i smör på medelvärme tills mjuka, cirka 10 minuter.
 - Riv ost. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar.
 - Fördela lök i pajskalet. Häll över äggstanning.
 - Grädda i cirka 30 minuter.
 - Servera med en god sallad.