
Paj med feta och spenat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 1649

GBR (GI) / port: 10
Recept: 6596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter.
- Sätt på ugnen 175°C.
- Förgrädda: Smöra en pajform och tryck ut degen. Förgrädda i ugn cirka 10 minuter.
- Fyllning: Skala och skiva rödlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök och spenat och fräs hastigt. Dra åt sidan och blanda ner fetaost i smulor. Salta och peppra. Lägg i pajskalet.
- Vispa ägg och vispgrädde lätt. Slå i över spenaten.
- Grädda i cirka 15 minuter.
Kockens kommentar
Kanske något oväntat är detta en mycket kaloririk rätt, cirka dubbelt upp mot normalbehovet. Läs mer > Så lagas matpajer.