Paj med feta och spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paj med feta och spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 1649

GBR (GI) / port: 10

Recept: 6596 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 525 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Sätt på ugnen 175°C.
  3. Förgrädda: Smöra en pajform och tryck ut degen. Förgrädda i ugn cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Skala och skiva rödlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök och spenat och fräs hastigt. Dra åt sidan och blanda ner fetaost i smulor. Salta och peppra. Lägg i pajskalet.
  5. Vispa ägg och vispgrädde lätt. Slå i över spenaten.
  6. Grädda i cirka 15 minuter.

Kockens kommentar

Kanske något oväntat är detta en mycket kaloririk rätt, cirka dubbelt upp mot normalbehovet. Läs mer > Så lagas matpajer.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem