Italiensk tomat- och zucchinipaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italiensk tomat- och zucchinipaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 1146

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4582 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 533 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smör i bitar. Fördela med fingrarna tills det är smuligt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg i plastpåse. Låt vila i kylskåp 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda: Kavla ut degen. Klä in en pajform. Nagga med en gaffel. Ställ in i frysen några minuter. Förgrädda i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Skär zucchini en gång på längden och sedan i skivor. Skiva tomat och mozzarella. Riv parmesan. Stek zucchinin i stekpanna i olivolja tills den har fått färg. Ställ åt sidan.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och parmesan.
  6. Fördela zucchini och tomat i pajskalet och riv över basilika. Lägg över mozzarella och häll på äggstanning.
  7. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  8. Servera med lufttorkad skinka och sallad.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem