
Paulines nässelcake
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 21%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör. Blanda kex och smör i en matberedare och mixa. Tryck ut degen i botten på en bakplåtspappersklädd springform. Ställ in i kylen.
- Mixa nässlor. Rör ihop philadelphiaost, parmesan och nässlor. Blanda i mjöl, citronskal och salt. Rör till en slät smet.
- Tillsätt ett ägg i taget. Rör hela tiden ordentligt.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
- Fyllningen kommer att vara lös men stelnar när den kallnar.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk