Paulines nässelcake
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (10/tårta): 10

Ägg

4.0 

styck

Nässlor förvällda

2.0 

dl

Springform 22-26 cm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paulines nässelcake

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 21%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 156 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 6%

Nässlor förvällda 2.0 dl 1%

Springform 22-26 cm > %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör. Blanda kex och smör i en mat­beredare och mixa. Tryck ut degen i botten på en bakplåtspappersklädd springform. Ställ in i kylen.
  3. Mixa nässlor. Rör ihop philadelphiaost, parmesan och nässlor. Blanda i mjöl, citronskal och salt. Rör till en slät smet.
  4. Tillsätt ett ägg i taget. Rör hela tiden ordentligt.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
  6. Fyllningen kommer att vara lös men stelnar när den kallnar.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem