
Quinoasallad med ägg och avokado
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
- Koka ägg i 5 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.
- Skala och skiva rödlök. Kärna ur, skala och skiva avokado.
- Blanda quinoa, jungfrusallad, rödlök och avokado.
- Halvera äggen och lägg på salladen.
- Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Passar även som lättare ensamrätt. Tre- eller fyrdubbla i så fall portionsmängden.