
Mjuk äppelkaka med kardemumma
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3238 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra och bröa en springform. Smält smör.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, smält smör och mjölk.
- Skiva äpple och blanda med kanel och socker.
- Häll smeten i formen. Lägg äpplen på toppen.
- Grädda i ugn 30-35 minuter.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk