Mjuk äppelkaka med kardemumma
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 269
            Kcal / portion: 270
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 3238 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Smöra och bröa en springform. Smält smör. 
 - Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, smält smör och mjölk.
 - Skiva äpple och blanda med kanel och socker.
 - Häll smeten i formen. Lägg äpplen på toppen.
 - Grädda i ugn 30-35 minuter.
 
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk