
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 872

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3487 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
- Skala och fintärna lök, morot och selleri. Tärna champinjoner.
- Fräs lök och champinjoner i smör på medelvärme några minuter. Tillsätt morot och selleri. Fräs ytterligare några minuter. Lägg åt sidan.
- Fräs färs i smör och fördela med en trägaffel. Stek tills färsen har fått färg.
- Slå på vatten plus fond, tomatpuré, vetemjöl och worcestershiresås. Salta och peppra. Låt koka några minuter till köttfärssåsen blir torr. Blanda med hacket.
- Mosa potatisen. Tillsätt matolja, äggulor, salt och peppar. Mosa ihop.
- Lägg färsen i en ugnsfast form. Bred ut potatismoset över. Var noga så att moset når ända ut till kanterna.
- Grädda i ugn cirka 25 minuter.
Kockens kommentar
Detta är en gammal brittisk klassiker. Pajen går också att laga med lammfärs och kallas då Shepherds Pie. Pajen kan med fördel frysas. Frys portionsstora bitar i lådor. Ta ut och värm vid behov.