Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Matolja (rapsolja)

1.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cottage pie, engelsk nötfärspaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 872

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3487 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 472 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja (rapsolja) 1.0 dl 23%

Äggula 2.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
  3. Skala och fintärna lök, morot och selleri. Tärna champinjoner.
  4. Fräs lök och champinjoner i smör på medelvärme några minuter. Tillsätt morot och selleri. Fräs ytterligare några minuter. Lägg åt sidan.
  5. Fräs färs i smör och fördela med en trägaffel. Stek tills färsen har fått färg.
  6. Slå på vatten plus fond, tomatpuré, vetemjöl och worcestershiresås. Salta och peppra. Låt koka några minuter till köttfärssåsen blir torr. Blanda med hacket.
  7. Mosa potatisen. Tillsätt matolja, äggulor, salt och peppar. Mosa ihop.
  8. Lägg färsen i en ugnsfast form. Bred ut potatismoset över. Var noga så att moset når ända ut till kanterna.
  9. Grädda i ugn cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en gammal brittisk klassiker. Pajen går också att laga med lammfärs och kallas då Shepherds Pie. Pajen kan med fördel frysas. Frys portionsstora bitar i lådor. Ta ut och värm vid behov.

Alternativ

Shepherds pie

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem