Shepherds pie - Fåraherdens paj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Shepherds pie - Fåraherdens paj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 1010

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4039 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 473 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
  3. Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Skala och skiva morot. Skiva selleri.
  4. Fräs lök och champinjoner i smör på medelvärme några minuter. Tillsätt morot och selleri. Fräs ytterligare några minuter.
  5. Tillsätt lammfärs och fördela med en trägaffel. Stek tills färsen har fått färg.
  6. Slå på vatten, fond, tomatpuré, vetemjöl och worcestershiresås. Salta och peppra. Låt koka några minuter till köttfärssåsen blir torr.
  7. Mosa potatisen. Tillsätt matolja, äggulor, salt och peppar. Mosa ihop.
  8. Lägg färsen i en ugnsfast form. Bred ut potatismoset över. Var noga så att moset når ända ut till kanterna. Grädda i ugn cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

Detta är en gammal brittisk klassiker. Rätten har lagats sen 1700-talet. Pajen går också att laga med nötfärs och kallas då Cottage Pie. Pajen kan med fördel frysas. Frys portionsstora bitar i lådor. Ta ut och värm vid behov.

Alternativ

Cottage pie

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem