
Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2480 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Borsta potatis och skär i klyftor. Lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja. Krydda med rosmarin och salt.
- Ställ in i ugn cirka 20 minuter.
- Bräsera: Putsa kött. Salta och peppra. Stek runt om i smör i stekpanna. När köttet har fin färg tillför lite vatten eller buljong och låt sjuda cirka 15 minuter under lock.
- Halvera tomater. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.
- Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.
- Ställ in fläskfilé i ugnen ett par minuter tills osten har smält.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv