Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 156
            Kcal / portion: 620
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2480 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
 - Borsta potatis och skär i klyftor. Lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja. Krydda med rosmarin och salt.
 - Ställ in i ugn cirka 20 minuter.
 - Bräsera: Putsa kött. Salta och peppra. Stek runt om i smör i stekpanna. När köttet har fin färg tillför lite vatten eller buljong och låt sjuda cirka 15 minuter under lock.
 - Halvera tomater. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.
 - Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.
 - Ställ in fläskfilé i ugnen ett par minuter tills osten har smält.
 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv