
Mjölkkokt fläskfilé med ris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Putsa filén fri från hinnor. Lägg det i en stor kastrull. Häll på mjölk så att det täcker köttet.
- Koka upp och låt sjuda på låg värme i 15-20 minuter. Akta så att inte mjölken kokar över.
- Koka ris enligt anvisningar på paketet.
- Ta upp köttet och använd köttmjölken till att göra sås. Red med majsstärkelse. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med örtkryddor, salt och peppar.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv