Mjölkkokt fläskfilé med ris
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 114
            Kcal / portion: 558
            GBR (GI) / port: 11
Recept: 2232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Putsa filén fri från hinnor. Lägg det i en stor kastrull. Häll på mjölk så att det täcker köttet.
 - Koka upp och låt sjuda på låg värme i 15-20 minuter. Akta så att inte mjölken kokar över.
 - Koka ris enligt anvisningar på paketet.
 - Ta upp köttet och använd köttmjölken till att göra sås. Red med majsstärkelse. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med örtkryddor, salt och peppar.
 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv