Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om korv, tillverkning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Taylor & Jones
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och koka potatis mjuk.
- Stek korv i ugn cirka 20 minuter.
- Stek lök i smör tills den är brun. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp.
- Strimla purjolök. Låt purjolök sjuda i mjölk och grädde cirka 3 minuter. Mosa ihop med potatisen.
Kockens kommentar
Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan och vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang". Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv