Bangers and mash
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bangers and mash

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 482 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Taylor & Jones

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatis mjuk.
  3. Stek korv i ugn cirka 20 minuter.
  4. Stek lök i smör tills den är brun. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp.
  5. Strimla purjolök. Låt purjolök sjuda i mjölk och grädde cirka 3 minuter. Mosa ihop med potatisen.

Kockens kommentar

Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan och vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang". Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem