Sherrykyckling med rödbetsmos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mjölk

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Fänkål

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sherrykyckling med rödbetsmos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 771

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3085 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 494 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

Fänkål 1.0 styck 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.
  3. Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned i ugnsfast form. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.
  4. Koka potatis tills den blir mjuk.
  5. Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.
  6. Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna i grillpanna ett par minuter på var sida.
  7. Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.

Med iPiniumplatta

Sherrykyckling med rödbetsmos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem