
Sherrykyckling med rödbetsmos på iPiniumplatta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 771

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Lägg in iPinium-platta i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
- Halvera kyckling. Injicera sherry i kycklinghalvorna med marinadspruta. Riv muskot över. Salta och peppra.
- Lägg kycklinghalvorna med köttsidan ned. Vänd efter cirka 15 minuter. Grilla ytterligare 45 minuter.
- Koka potatis tills den blir mjuk.
- Låt kycklingen vila i 15 minuter innan servering.
- Ansa och skiva fänkål. Grilla skivorna på iPinium-plattan ett par minuter på var sida.
- Värm mjölk i en kastrull. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner rödbetor och spad. Mosa till en jämn koncistens.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel