
Tamarimarinerad stekt kycklingfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Finhacka tomater. Lägg i bunke med tamarisoja, citronskal, salt och sambal oelek. Mixa hastigt med mixerstav.
- Lägg i kyckling i marinaden.
- Dela paprika i 4 delar. Halvera majskolv. Skiva majrova. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.
- Stek kycklingen i grillpanna 5-7 minuter på vardera sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
- Grilla grönsaker i grillpanna. Grilla 5 minuter. Vänd och grilla ytterligare 5 minuter.
- Servera med rucola och pressa över lite citronsaft.
Med iPiniumplatta
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel