Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
- Smet: Vispa ägg och socker pösigt.
- Smält smör. Häll i vatten. Rör ner i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.
- Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan cirka 45 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk