Citronsockerkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronsockerkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 54 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Smet: Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smör. Häll i vatten. Rör ner i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan cirka 45 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem