Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kålrot 1.0 styck 13%
Potatis 4.0 styck 12%
Rapsolja kallpressad 1.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Dela morot på längden. Klyfta lök. Krossa grönpeppar.
- Fördela lägg, morötter, vitlök och gul lök i stekpåsar. Strö på örter, kryddor, finrivet skal och juice av apelsin. Droppa på kallpressad rapsolja.
- Förslut påsarna och klipp ett litet hål i ena kanten. Lägg påsarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Stek läggen i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
- Skala och tärna kålrot och potatis. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av.
- När köttet är färdigstekt, klipp upp påsarna och sila ner vätskan i en kastrull. Häll ner lite av den goda vätskan i potatis- och kålrotsblandningen. Blanda till rotmos.
- Ta bort svålen och skär upp köttet. Servera med senap.
Kockens kommentar
Tips: Sänk temperaturen till ca 110°C och stek fläsket längre tid vilket gör att du hinner med andra saker så länge, jobba, städa, träna m.m.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv