Carina Brydlings gryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kålrot

1.0 

styck

Potatis

4.0 

styck

Rapsolja kallpressad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Carina Brydlings gryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 632 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kålrot 1.0 styck 13%

Potatis 4.0 styck 12%

Rapsolja kallpressad 1.0 msk 5%

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela morot på längden. Klyfta lök. Krossa grönpeppar.
  3. Fördela lägg, morötter, vitlök och gul lök i stekpåsar. Strö på örter, kryddor, finrivet skal och juice av apelsin. Droppa på kallpressad rapsolja.
  4. Förslut påsarna och klipp ett litet hål i ena kanten. Lägg påsarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Stek läggen i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
  5. Skala och tärna kålrot och potatis. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av.
  6. När köttet är färdigstekt, klipp upp påsarna och sila ner vätskan i en kastrull. Häll ner lite av den goda vätskan i potatis- och kålrotsblandningen. Blanda till rotmos.
  7. Ta bort svålen och skär upp köttet. Servera med senap.

Kockens kommentar

Tips: Sänk temperaturen till ca 110°C och stek fläsket längre tid vilket gör att du hinner med andra saker så länge, jobba, städa, träna m.m.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem