Carina Brydlings falu
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rapsolja kallpressad

1.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Carina Brydlings falu

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 874

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3497 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 482 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rapsolja kallpressad 1.0 msk 3%

Flingsalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet i lättsaltat vatten.
  2. Skär broccoli i buketter. Strimla rödlök.
  3. Då någon minut kvarstår av pastakoket, tillsätt broccolin och låt dem koka med.
  4. Häll av vattnet och lägg tillbaka den kokta pastan, broccolin och lök i kastrullen. Rippla över rapsolja, salta och peppra.
  5. Blanda färskost med pepparrot och dijonsenap. Låt det smälta ihop med den varma pastan under lock.
  6. Skiva och stek falukorv i rapsolja under tiden. Då korven är klar, vänd ner grovt skuren gräslök och basilika i pastan.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem