Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 874

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet i lättsaltat vatten.
- Skär broccoli i buketter. Strimla rödlök.
- Då någon minut kvarstår av pastakoket, tillsätt broccolin och låt dem koka med.
- Häll av vattnet och lägg tillbaka den kokta pastan, broccolin och lök i kastrullen. Rippla över rapsolja, salta och peppra.
- Blanda färskost med pepparrot och dijonsenap. Låt det smälta ihop med den varma pastan under lock.
- Skiva och stek falukorv i rapsolja under tiden. Då korven är klar, vänd ner grovt skuren gräslök och basilika i pastan.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv