Carina Brydlings omelett i kokott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om cikoriasallat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Carina Brydlings omelett i kokott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 431 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om cikoriasallat > Äts ej

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Omelett: Riv ost. Lägg alla ingredienser till omeletten i en mixer och mixa till en slät smet. Salta och peppra. Sila genom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.
  3. Häll stanningen i portionsformar/kokotter. Ställ i ugn cirka 1 timme. Tiden är beroende på hur stora formarna är. Titta om de har stannat genom att försiktigt skaka lite på dem.
  4. Sallad: Tillaga sallad medan du väntar. Lägg ättika, socker, vatten och kummin i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt svalna.
  5. Skala, kärna ur och grovhacka gurka. Plocka sallad och hacka dill grovt. Blanda ihop lag med övriga salladsingredienser. Salta och peppra.
  6. Servera omeletterna ljumma, toppade med dill och gurksallad.

Kockens kommentar

Vill man ha denna rätt mer matig lägg då gärna till, till exempelvarmrökt lax. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Friséesallat är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallad har cikorior bitter smak och tål att tillagas. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem