
Carina Brydlings omelett i kokott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om cikoriasallat > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Omelett: Riv ost. Lägg alla ingredienser till omeletten i en mixer och mixa till en slät smet. Salta och peppra. Sila genom en finmaskig sil. Låt smeten stå något så att luftbubblorna försvinner.
- Häll stanningen i portionsformar/kokotter. Ställ i ugn cirka 1 timme. Tiden är beroende på hur stora formarna är. Titta om de har stannat genom att försiktigt skaka lite på dem.
- Sallad: Tillaga sallad medan du väntar. Lägg ättika, socker, vatten och kummin i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt svalna.
- Skala, kärna ur och grovhacka gurka. Plocka sallad och hacka dill grovt. Blanda ihop lag med övriga salladsingredienser. Salta och peppra.
- Servera omeletterna ljumma, toppade med dill och gurksallad.
Kockens kommentar
Vill man ha denna rätt mer matig lägg då gärna till, till exempelvarmrökt lax. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Friséesallat är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallad har cikorior bitter smak och tål att tillagas. Läs mer, klicka på ingrediensen.