Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 23%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas pannkakor > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kocklandslaget
Tillagning (30 min )
- Blanda vatten, salt och vetemjöl. Tärna fläsket.
- Stek en del av fläsket i het panna. Häll på lite rapsolja och därefter smet. Stek som en pannkaka på båda sidorna.
Obs!! Det ska vara rikligt med olja eftersom bullen ska bli lite som friterad. - Lingonlinssalsa: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fintärna ost.
- Blanda ihop alla ingredienser utom persiljan, som blandas i vid servering.
Kockens kommentar
Det går även att använda frysta lingon.Kolbulle är en slags fläskpannkaka tillagad över öppen eld vilket ger pannkakan kol-/grillsmak. Det är klassisk mat från förr tillagad av skogshuggare, kolare, rallare, flottare och andra som arbetade och levde ute i skog och mark (läs mer > Så tillagas pannkaka och crêpes).