Kolbulle med lingonlinssalsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas pannkakor >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kolbulle med lingonlinssalsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 23%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 155 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas pannkakor > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (30 min )

  1. Blanda vatten, salt och vetemjöl. Tärna fläsket.
  2. Stek en del av fläsket i het panna. Häll på lite rapsolja och därefter smet. Stek som en pannkaka på båda sidorna.

    Obs!! Det ska vara rikligt med olja eftersom bullen ska bli lite som friterad.
  3. Lingonlinssalsa: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fintärna ost.
  4. Blanda ihop alla ingredienser utom persiljan, som blandas i vid servering.

Kockens kommentar

Det går även att använda frysta lingon.

Kolbulle är en slags fläskpannkaka tillagad över öppen eld vilket ger pannkakan kol-/grillsmak. Det är klassisk mat från förr tillagad av skogshuggare, kolare, rallare, flottare och andra som arbetade och levde ute i skog och mark (läs mer > Så tillagas pannkaka och crêpes).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem