
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Tärna lök, vitlök och rotfrukter. Lägg i en stor gryta med rapsolja. Fräs allt på medeltemperatur.
- Tillsätt curry, garam masala och hackad chili. Fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, finrivet limeskal och limesaft. Sjud utan lock tills rotfrukterna är mjuka.
- Tillsätt kikärtor utan spad och crème fraiche. Red av för tjockare sås med maizena. Smaksätt med salt och peppar.
- Serveras med färsk koriander, cashewnötter och nykokt råris.