Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 441 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (3 tim + 2 tim )

  1. Marinad: Gör en marinad på ingefära, äppeljuice, timjan, pressad vitlök och rapsolja.
  2. Pensla karré med hälften av marinaden och låt marinera i ca 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 120°C.
  4. Karré: Salta och peppra karrén samt bryn den hel i lite rapsolja på alla sidor.
  5. Stick in en stektermometer till mitten på köttet. Stek den hel i ugn till kärntemperatur på 64°C, cirka 3 timmar.
  6. Låt karrén svalna och skär i tunna skivor. Pensla med mer marinad.
  7. Sätt ugnen på 225°C.
  8. Potatis: Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt/i ugnsform. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite (fling-)salt.
  9. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
  10. Kål: Finstrimla kål och lök. Lättstek kål, lök, timjan och äppeljuice i lite rapsolja. Mjukstek, det skall inte brynas. Salta.
  11. Lägg över i smord ugnsform. Lägg karré ovanpå och värm försiktigt i ugn. Garnera till exempel med grovt hackad bladpersilja.
  12. Äppelchutney: Skala, kärna ur och riv äpple. Riv ingefära. Blanda ihop alla ingredienser och gör ett snabbt uppkok. Pulsmixera med hjälp av matberedare. Konsistensen ska vara fast. Smaka av med salt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem