Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 833

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Curry ¤ 1.0 tsk 0%
Färskost 50.0 gram 4%
Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%
...
![]()
Skapat av
Kocklandslaget
Tillagning (30 min )
- Sätt ugn på 150°C.
- Röra: Mixa alla ingredienser till en röra.
- Korv: Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.
- Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.
- Tillbehör: Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv