Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Curry ¤

1.0 

tsk

Färskost

50.0 

gram

Yoghurt grekisk

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Apelsinkorv med curryröra och matvete med oregano

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 833

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 402 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Färskost 50.0 gram 4%

Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugn på 150°C.
  2. Röra: Mixa alla ingredienser till en röra.
  3. Korv: Skär lök i båtar. Skär falukorv i skivor.
  4. Lägg korven i smord ugnsfast form och strö på lökbåtar i ett jämt lager. Blanda apelsinjuice, skal och pressad vitlök med rapsolja. Häll eller pensla på apelsinblandningen på korven. Stek korven i ugn cirka 15 minuter.
  5. Tillbehör: Koka matvete enligt förpackningen tillsammans med buljong och oregano. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt rapsolja och servera omgående.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem