Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1654 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Gröp ur och mosa in avokado. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.