Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatis i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Mosa ner rödbetor och rödbetsspadet. Smaka av med salt. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.