
Bubble & squeak, potatismos med grönt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Strimla purjolök tunnt och använd den direkt om den är färsk. Om purjon är ett par dagar gammal strimla och koka den ett par minuter. Fräs purjo och salad tills de blir mjuka.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens.
- Blanda mos med purjo och sallad. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Bubble and squeak är döpt efter det ljud som uppstår när den tillagas. Den kan göras på många sätt med olika grönsaker. På Irland använder de kokt kål.