
Sparrissoppa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1049 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör till stekning 2.0 msk 18%
Olivolja till stekning 2.0 msk 21%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Ansa sparris och skär ner till 1 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs sparris och salladslök någon minut.
- Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra cirka 10 minuter.
- Grovhacka koriander och lägg i kastrullen. Mixa med mixerstav. Salta och peppra.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra pilgrimsmusslor. Stek på halvhög värme cirka en halv minut på varje sida.
- Serveringsförslag: Trä pilgrimsmussla på rosenstjälk. Lägg över soppskålen.
Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)