
Lammfärsbiff med champinjoner
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 828

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3313 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 12%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ättiksgurka konserv 200.0 gram 3%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Finhacka champinjoner.
- Fräs lök och svamp på medelvärme utan att bränna cirka 5 minuter. Låt svalna.
- Skär potatis i jämnstora bitar. Stek potatis i smör till fin färg.
- Blanda lammfärs, ägg och svamphacket. Salta och peppra.
- Forma färsen till plattrunda biffar. Stek biffarna i smör på medelhög värme tills genomstekt, cirka 5 minuter på var sida.
Kockens kommentar
Ett bra sätt att använda överbliven potatis är att steka den. Finns det ingen sådan hemma går det bra att koka potatis låta dem svalna och sedan steka. Lägg då till 30 minuter på tillagningstiden.