Mjuk chokladkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (10st/kaka): 10

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk chokladkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 217

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2174 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 62 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en kakform.
  2. Smält smör. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
  4. Rör ner smör, vatten och mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet. Men inte för mycket. Häll smeten i sockerkaksformen.
  5. Grädda i nedre delen av ugn i 35-40 minuter. Prova med sticka, som skall vara torr när kakan är klar.
  6. Ta ut och låt kakan stå och ånga av några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av igen för att inte bli fuktig. Formen kan sedan läggas över som skydd.

Kockens kommentar

Rör inte för mycket i smeten efter tillsats av bakpulver. Kakan kommer då att bli kompaktare. Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem