Chokladsockerkaka med nötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12st/kaka): 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladsockerkaka med nötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2517 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 17%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 56 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en kakform. Grovhacka hasselnötter.
  2. Smet: Smält smör. Låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hasselnötter i en bunke.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner smör, vatten och mjölblandning till jämn smet. Häll smeten i sockerkaksformen.
  5. Grädda i nedre delen av ugn i cirka 40 minuter. Prova med sticka som skall vara torr när kakan är klar.
  6. Ta ut och stjälp upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan svalna. Formen kan sedan läggas över som skydd.

Kockens kommentar

Rör inte för mycket i smeten efter tillsättning av bakpulver. Kakan kommer då att bli lätt kompakt. Läs mer > Så bakas sockerkaka. Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem