
Chokladsockerkaka med nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2517 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 17%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en kakform. Grovhacka hasselnötter.
- Smet: Smält smör. Låt det svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hasselnötter i en bunke.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner smör, vatten och mjölblandning till jämn smet. Häll smeten i sockerkaksformen.
- Grädda i nedre delen av ugn i cirka 40 minuter. Prova med sticka som skall vara torr när kakan är klar.
- Ta ut och stjälp upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan svalna. Formen kan sedan läggas över som skydd.
Kockens kommentar
Rör inte för mycket i smeten efter tillsättning av bakpulver. Kakan kommer då att bli lätt kompakt. Läs mer > Så bakas sockerkaka. Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk