Chokladsockerkaka med nötter
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 375
            Kcal / portion: 210
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 2517 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 17%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en kakform. Grovhacka hasselnötter. 
 - Smet: Smält smör. Låt det svalna.
 - Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hasselnötter i en bunke.
 - Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner smör, vatten och mjölblandning till jämn smet. Häll smeten i sockerkaksformen.
 - Grädda i nedre delen av ugn i cirka 40 minuter. Prova med sticka som skall vara torr när kakan är klar. 
 - Ta ut och stjälp upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan svalna. Formen kan sedan läggas över som skydd.
 
Kockens kommentar
Rör inte för mycket i smeten efter tillsättning av bakpulver. Kakan kommer då att bli lätt kompakt. Läs mer > Så bakas sockerkaka. Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk