Tigerkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12st/kaka): 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tigerkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 166

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 50 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en form.
  2. Smet: Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Smält smör i en kastrull. Häll vatten i kastrullen. Blanda ner i bunken.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet. Rör så lite som möjligt.
  4. Tiger: Häll 1/3-del av smeten i en bunke och blanda med kakao. Häll ljus smet i botten på kakformen, därpå kakaosmeten och toppa med ljus smet. Man kan dra en sticka genom smeten fram och tillbaka för att få mer tigerrandning.
  5. Grädda i nedre delen av ugn i cirka 40 minuter. Prova med sticka som skall vara torr när kakan är klar.
  6. Ta ut kakan och stjälp upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av och svalna. Formen kan sedan läggas över som skydd.

Kockens kommentar

Undvik att röra för mycket i smeten efter tillsättning av bakpulver. Kakan kommer annars att bli lätt kompakt och inte lyfta sig ordentligt i ugnen. Läs mer > Så bakas sockerkaka.

Alternativ

Klassisk sockerkaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem