Tortellini med tomatsås och parmesan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om fylld pasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tortellini med tomatsås och parmesan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 1279

GBR (GI) / port: 29

Recept: 5118 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 568 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om fylld pasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (15 min )

  1. Koka tortellini enligt anvisningar på paketet.
  2. Värm olivolja i en stekpanna. Häll i tomatsås och låt sjuda i cirka 4 minuter.
  3. Tillsätt tortellinin i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över.
  4. Servera genast.

Kockens kommentar

Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätt. Det här är en klassisk italiensk julrätt som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. Säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet. Arrabbiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Passar till

Tortellini i buljong

Tortellini med salvia

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem