
Senapssås med blommig smak till sillen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 415

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 35%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (15 min )
- Riv citronskal.
- Blanda senap, honung, citronskal och citronjuice i en bunke.
- Droppa ner rapsolja under kraftig vispning till en glansig sås.
- Smaka av med en nypa salt.
Kockens kommentar
Denna senapssås passar utmärkt till fisk och skaldjur, framför allt till lax eller annan gravad fisk. Som grund är den perfekt till sill, men passar även som en krämig dressing till en sallad. Smakerna lyfter varandra och samtidigt kan man urskilja de fyra rena smakerna i samma munsbit - senap, honung, citron och rapsolja av blommig karaktär.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)