Kotlettrad med senap och äppelsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 135
            Kcal / portion: 642
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 3854 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 150oC.
 - Bryn: Salta och peppra köttet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet runt om till fin färg.
 - Lägg köttet i en ugnssäker form. Smörj in köttet med honung. Skiva apelsin och lägg på köttet. Sätt i en stektermometer.
 - Ugn: Sätt in köttet i ugnen. Steken är klar vid innertemperatur 72oC efter cirka 1 timme.
 - Sås: Kärna ur och fintärna äpple. Blanda creme fraiche med äpple och senap. Salta och peppra.
 - Skär ut steken från benraden. Serveras ljummen eller kall. Som kall är den lättare att skära tunt.
 
Kockens kommentar
Ett alternativ till julskinkan.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv