Petits choux med sellerikräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Kockskolan:

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Petits choux med sellerikräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 1

Recept: 789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 41 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chouxbakelser > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200oC.
  2. Skala och grovtärna rotselleri. Lägg i kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka cirka 15 minuter och häll sedan av vattnet. Blanda i crème fraiche och mixa med mixerstav, salta och peppra lätt.
  3. Deg: Koka upp smör och vatten i en kastrull. Vispa ner mjöl och ägg och rör om kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.
  4. Baka: Klicka ut toppar på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Lägg på galler och låt svalna.
  5. Lägg en tesked sellerikräm på varje och toppa med en skiva päron.

Kockens kommentar

Eclairer liksom petit choux tillagas av chouxdeg, som ger ett bröd med hålrum. Läs mer > Om petit choux, eclaierer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem