
Petits choux med sellerikräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 1
Recept: 789 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om chouxbakelser > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200oC.
- Skala och grovtärna rotselleri. Lägg i kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka cirka 15 minuter och häll sedan av vattnet. Blanda i crème fraiche och mixa med mixerstav, salta och peppra lätt.
- Deg: Koka upp smör och vatten i en kastrull. Vispa ner mjöl och ägg och rör om kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.
- Baka: Klicka ut toppar på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Lägg på galler och låt svalna.
- Lägg en tesked sellerikräm på varje och toppa med en skiva päron.