Almas kardemummakaka
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 342
            Kcal / portion: 212
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2545 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
 - Smet: Vispa ägg och socker poröst.
 - Smält smör med mjölk i en kastrull. Blanda detta med äggsmeten.
 - Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kanel. Vispa samman. Häll smeten i formen.
 - Grädda i ugnens nedre del i cirka 40 minuter. Testa med trästicka att kakan är torr inuti.
 - Ta ut kakan och vänd den uppochned på ett serveringsfat. Låt den svalna. Sikta (pudra) över florsocker med hälp av en sil.
 
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk