Almas kardemummakaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12/kaka): 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Almas kardemummakaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2545 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 62 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Smet: Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smör med mjölk i en kastrull. Blanda detta med äggsmeten.
  4. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kanel. Vispa samman. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i ugnens nedre del i cirka 40 minuter. Testa med trästicka att kakan är torr inuti.
  6. Ta ut kakan och vänd den uppochned på ett serveringsfat. Låt den svalna. Sikta (pudra) över florsocker med hälp av en sil.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoese, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem