
Almas kardemummakaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2545 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
- Smet: Vispa ägg och socker poröst.
- Smält smör med mjölk i en kastrull. Blanda detta med äggsmeten.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kanel. Vispa samman. Häll smeten i formen.
- Grädda i ugnens nedre del i cirka 40 minuter. Testa med trästicka att kakan är torr inuti.
- Ta ut kakan och vänd den uppochned på ett serveringsfat. Låt den svalna. Sikta (pudra) över florsocker med hälp av en sil.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk