
Saffransdoftande smulpaj med äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3955 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om mördeg > Äts ej
Om smulpaj > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv skal från citron.
- Tärna/skiva kallt smör ner i en matmixer. Tillsätt övriga pajdegsingredienser. Mixa till en smuldeg. Eller blanda ingredienserna i en bunke och knåda ner en bit smör i taget.
- Riv apelsinskal. Kärna ur och skiva äpple.
- Hetta upp smör i stekpanna och tillsätt fyllningsingredienserna. Rör om och låt lättsteka i 3 minuter.
- Lägg över fyllningsingredienserna i en ugnsform. Smula över degen och sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
- Servera pajen ljummen eller kall, gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass till.