Tryffeldoftande presentbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora kuvertbröd: 8

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om smaksättaroljor >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tryffeldoftande presentbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 312

GBR (GI) / port: 22

Recept: 2497 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om smaksättaroljor > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Värm vatten fingervarm, 37ºC.
  2. Deg: Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt övriga ingredienser utom lagerblad. Riv (knåda degen väl (läs mer A Så knådas, rivs deg). Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  4. Forma: Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Lägg degen i små bakformar. Tryck ner ett lagerblad i varje. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200ºC.
  6. Grädda brödet i 15 minuter. Servera brödet dagsfärskt helst nygräddat.

Kockens kommentar

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt. Tryffelolja är en exklusiv smaksättarolja. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Läs mer > Om smaksättaroljor.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 38 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Småbröd grundrecept

Grahamsfrallor

Saffransdoftande bröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem