
Ugnsbakad pumpapannkaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 3
Recept: 587 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i grova bitar och lägg på plåten. Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.
- Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Eller lägg ut smörpapper på plåten och forma runda pannkakor med hjälp av en springformskant.
- Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skala och tunnskiva vitlök. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i vitlök och salviablad. Fräs tills löken fått lite färg. Lägg detta på pannkakorna.