Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1573 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga ca 10 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Riv ost. Finhacka oregano.
- Fräs lök och vitlök i matfett på medelhög värme. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5-10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av.
- Torka av saltet från auberginen och stek auberginen i lite olja tills fin färg.
- Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt mjölken koka upp utan att koka över. Ta av från plattan. Vispa ner ägg, ost, salt och peppar.
- Lägg i en ugnssäker form först lite köttfärsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande ost. Grädda mitt i ugn 30-45 minuter till fin yta.
Kockens kommentar
Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel