
Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka vitlök. Kärna ur chilifrukten och skiva tunt. Finhacka tomater. Finskär salladslök.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vitlök och chili. Fräs i 10 sekunder.
- Tillsätt räkor med skal och fräs i 10 sekunder.
- Tillsätt tomathack och vitt vin. Pressa över limejuice. Peppra och salta lätt. Ta av från plattan, lägg upp. Strö över salladslök.
Kockens kommentar
Receptetet är med oskalade räker vilket blir lite pilligt och kladdigt för gästerna. Ett alternativ är att skala räkorna i förväg.