Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 393 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 30%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka vitlök. Kärna ur chilifrukten och skiva tunt. Finhacka tomater. Finskär salladslök.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vitlök och chili. Fräs i 10 sekunder.
  3. Tillsätt räkor med skal och fräs i 10 sekunder.
  4. Tillsätt tomathack och vitt vin. Pressa över limejuice. Peppra och salta lätt. Ta av från plattan, lägg upp. Strö över salladslök.

Kockens kommentar

Receptetet är med oskalade räker vilket blir lite pilligt och kladdigt för gästerna. Ett alternativ är att skala räkorna i förväg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem