Portabellokeso på smördegsplatta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Portabellokeso på smördegsplatta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 184 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Tina smördegsplattorna.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Grovhacka portabello. Finhacka gräslök. Lägg smörpapper på en ugnsplåt.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i svampen och stek tills vätskan dunstat. Ta av från plattan. Låt svalna.
  5. Vik smördegen till en trekant och lägg på plåten. Sätt in i ugnen i ca 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg svampen i en bunke och blanda med gräslök, keso, lite pressad citronjuice, sambal oelek och soja. Salta vid behov.
  7. Skär av toppen på smördegsplattorna. Lägg på kesofyllning. Lägg på locket.

Kockens kommentar

Kesoröran passar även väl till bakad potatis.
Vi garnerade med lite rödlök. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem