
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1009 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning. Alternativt använd färsk, färdig smördeg.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär den i fyra längder. Använd 2 delar till varje sparris.
- Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen. Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg. Strö över salt och rosmarin.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg av olika rätter tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.