Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 111
            Kcal / portion: 116
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Häll sherry i en kastrull och koka bort 1/3-del (2/3-delar kvar).
 - Tillsätt fond, vatten och maizena. Rör om och låt småkoka i ett par minuter.
 - Rör ner senap. Smaka av med salt och peppar.
 
Kockens kommentar
Passar till allehanda kötträtter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)